Haber

Türkiye Okul Sporları Federasyonu kapatıldı

ANKARA (İGFA)-8 Haziran 2005 tarihinde Bakanlığın uygun görüşü ile kurulan Türkiye Okul Sporları Federasyonu, “Bağımsız spor federasyonları” olarak tüzel kişilik kazanmıştır.

Federasyonumuz, 1 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Ana Tüzüğü ve 19 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bağımsız Federasyonların Çalışma Esasları ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. 28658 numaralı

Okullarda sporun gelişmesini ve ülke geneline yayılmasını sağlamak amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli stratejik plan ve programlar yapmak, bu konularda önerilerde bulunmak, konulan kurallara ve her türlü talimat ve teknik kurallara uymak. ve ilgili spor bölümlerinin bağlı olduğu uluslararası spor federasyonları tarafından uygulanmaktadır. ISF kurallarına ve talimatlarına göre uygulanmasını sağlamak için federasyonun kapatılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmek üzere Türkiye Okul Sporları Federasyonu başka bir işleme gerek kalmaksızın kapatıldı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu