Dünya

Fiat 500e Avrupa’da zirvede

İSTANBUL (İGFA) – Dünya yollarıyla buluştuğu 1957 yılından bu yana otomobil dünyasının ikon modelleri arasında yer alan Fiat 500’ün yeni ve tamamen elektrikli versiyonu, 2023 yılında Avrupa’da kendi segmentinde en çok tercih edilen elektrikli model oldu. İki yıl üst üste segmentinin liderliğini sürdüren A ve B segmentindeki tamamen elektrikli (A+B BEV) araçlarda 2022 yılına göre 0,3 puanlık artışla yüzde 14,7 pazar payı elde etti. İkonik 500 ailesinin sıfır emisyonlu modeli, segmentteki daralmaya rağmen kullanıcıların favorisi olmaya devam etti ve 65 bine yakın satışa ulaştı.

Fiat 500e, Stellantis Grubu’nun en çok satan tamamen elektrikli otomobili olarak da dikkat çekti. Torino’da tasarlanıp üretilen 500e, İtalyan yaratıcılığının sembolü olarak öne çıkıyor. Şu ana kadar 42 uluslararası ödüle layık görülen 500e, FIAT’ın en çok ödül alan modeli olma özelliğini koruyor.

LANSMANDAN BERİ 185 BİNİN ÜZERİNDE SATIŞA ULAŞTI

Fiat 500e’nin başarısını değerlendiren FIAT CEO’su ve Stellantis Global CMO Olivier Francois, modelin iki yıl üst üste Avrupa’da elektrikli şehir otomobilleri arasındaki liderliğini koruyarak başarısını bir kez daha kanıtladığını belirterek, şunları söyledi: Dünya çapında 185 binin üzerinde adet satıldı.” 500e’ye satıldı ve uluslararası metropollerin çevresel dönüşümünde önemli bir rol oynadı. Şu anda dünya çapında 44 ülkede satılan 500e, markanın dünya çapındaki elektrifikasyon yolculuğuna devam ediyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını her zaman merkeze koyuyoruz; “Onlara kolay, duygusal ve sosyal açıdan uygun çözümler sunuyoruz” dedi.

camlidereajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu